Μέσα στην οικονομική κρίση, είναι αντιληπτό σε όλους πως η καταναλωτική μας δυνατότητα έχει περιοριστεί και βλέπουμε πως σε όλους τους κλάδους η πτώση στους τζίρους είναι αισθητή.

Στο χώρο του βιβλίου επίσης έχουμε ριζικές αλλαγές μιας και στην κουλτούρα του μέσου Ελληνα δεν ήταν ποτέ είδος πρώτης ανάγκης. Οι τιμές πέφτουν, προσφορές στα ράφια ‘μας καλούν’  να τις προσέξουμε και η αναγνωσιμότητα  διακυμαίνεται…

Ποια είναι όμως η κατηγορία βιβλίων που μένει ανεπηρέαστη διότι παραμένει απολύτως αναγκαία?

Φυσικά και είναι τα βιβλία-εργαλεία για παιδιά.

Τα βιβλία εκείνα που δεν αντικαθίστανται από οποιασδήποτε άλλης μορφής εκπαιδευτικά παιχνίδια,  εκπομπές ή δραστηριότητες.

Ένα από αυτά λοιπόν είναι και αυτό που με τόσο θέρμη θα παρουσιάσω.

Ένα θαυμάσιο βιβλίο για την ανάπτυξη της ομιλίας και της προσοχής!

Το αγαπημένο εργαλείο κάθε εκπαιδευτικού προσχολικής ηλικίας, λογοπεδικού, γονιού..

ΕΣΥ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ (Nick Sharratt – Pippa Goodhart / Εκδόσεις Platypus /  13 ευρώ)

Μέσα από τις ΥΠΕΡφορτωμένες με εικόνες σελίδες, γεμάτες ερεθίσματα και πληροφορίες σε συνδυασμό με τις καταλληλες ερωτήσεις προκαλούμε το παιδί μας!  Δημιουργούμε διάλογο, βοηθώντας μας να το γνωρίσουμε καλύτερα. Συντελούμε στο να εμπλουτίσει τις γνώσεις, το λεξιλόγιο του και να απογειώσει τη φαντασία του.

Από την εμπειρία μου είναι ένα βιβλίο που στο μάτι δε χτυπά εκ πρώτης, μα όταν κάποιος έχει την τύχη να το αποκτήσει αποκτά άποψη!  Η αλληλεπίδραση που δημιουργείται το καθιστά πολύτιμο... Τόσο που θα το επιλέξει ξανά για δώρο πολλές ακόμη φορές.

ΕΣΥ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ....

Θέλεις να αποκτήσεις ένα από τα δύο που θα κληρώσουμε;
Αναμένω τις συμμετοχές σας με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο στο mail μου:
amvrosios@sissychristidou.com