Κακά τα ψέμματα. Η γυναίκα κρίνεται στη λεπτομέρεια! Και για μένα, τα περιποιημένα άκρα είναι μια λεπτομέρεια που δίνει αρκετούς πόντους στη συνολική σου εικόνα. 

Φροντίζω λοιπόν, να κάνω πεντικιούρ και μανικιούρ μία φορά την εβδομάδα. Και όταν δεν καταφέρνω να πάω στα κορίτσια στο Νύχι νύχι, το κάνω καμιά φορά και μόνη μου.

Σήμερα, εκτός από τα φθινοπωρινά χρώματα, θα μοιραστώ μαζί σας και τον τρόπο να μένουν τα χέρια πάντα περιποιημένα και η όζα -ενταξει… εντάξει…μετάφραση: μανό, βερνίκι, αυτό που “βάφει η μαμά τα νύχια και βρωμάει” -αναλλοίωτη.

Δεν ξέρω για σένα, το δικό μου πρόβλημα πάντως, ήταν πάντα ότι τα νύχια μου ήταν πολύ λεπτά και δεν συγκρατούσαν το χρώμα.

Το ακρυλικό τοποθετείται με πινέλο

Ακόμη και μόλις δύο ημέρες μετά, η όζα -μανό, βερνίκι, αυτό που “βάφει η μαμά τα νύχια και βρωμάει”  - έφευγε σιγά σιγά και προτιμούσα να τα ξεβάψω παρά να κυκλοφορώ με μισοβαμμένο νύχι σαν να έσκαβα 3 μέρες..

Τότε ήταν που ξεκίνησα να χρησιμοποιώ την ακριλική βάση ή το τζελ. Είναι δύο διαφορετικές τεχνικές, με εξίσου καλά αποτελέσματα, που προσθέτουν μια σκληρή επικάλυψη στο νύχι. Έτσι το νύχι δεν σπάει και η όζα -μανό, βερνίκι, αυτό που “βάφει η μαμά τα νύχια και βρωμάει”  διατηρείται αναλλοίωτη μέχρι να τα συντηρήσεις. Η συντήρηση γίνεται κάθε δεκαπέντε ημέρες. Το νύχι από κάτω είναι προστατευμένο και δεν επηρεάζεται από την τεχνική. Και έσυ έχεις φρεσκοβαμμένο νύχι ότι και να γίνει. Πλύνε πιάτα με την ησυχία σου, άλλαξε πάνες, σφουγγάρισε, στράγγιξε, άπλωσε, μαγείρεψε όσο θες. Το νύχι, νύχι!

Το πεντικιούρ από την άλλη, δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης αλλά και θέμα υγιεινής! Φρόντισε να χαρίσεις στον εαυτό σου μια φορά στις δεκαπέντε ημέρες ένα χαλαρωτικό υδροπεντικιούρ σε αυτές τις μαγικές καρέκλες που κάνουν και μασαζάκι. Θα φύγεις από εκεί άλλος άνθρωπος.

Το πιο δημοφιλές χρώμα αυτού του φθινοπώρου είναι το γκρι και όλες του οι αποχρώσεις. Εγώ διάλεξα ένα σκούρο γκρί με μπλε βάση, είδα και όλα τα υπολοιπα και σου παρουσιάζω τα αγαπημένα μου από τις τάσεις του χειμώνα!

Καλό μας φθινόπωρο κορίτσια!
 
 
 
 
Special thanks to Nyxi Nyxi