Πόσες ιστορίες μας έχουν αφηγηθεί οι μητέρες μας για πεθερές που δεν ήθελαν τις νύφες τους, για μάχες μέχρι τελικής πτώσης, για να είναι αυτές οι μοναδικές γυναίκες στη ζωή του γιού τους. Μέχρι και σήριαλ στην τηλεόραση έγινε, με μεγάλη επιτυχία. Γυναίκες με διαφορετική καταγωγή, διαφορετικό background, μα με ένα κοινό στόχο, να είναι αυτές οι πρωταγωνίστριες στη ζωή του παιδιού τους. Η "αντίπαλος" πρέπει να εξοντωθεί με κάθε τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο.

Οι εποχές αλλάζουν, ο κόσμος γίνεται πιο σύγχρονος, η τεχνολογία είναι μέσα σε όλα τα σπίτια. Όλα τρέχουν γύρω μας. Η σχέση νύφης - πεθεράς, σε πολλές περιπτώσεις, παραμένει ίδια. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν μητέρες που βλέπουν σαν εχθρό τη σύντροφο του γιού τους. 
Ο γιός είναι η αδυναμία της μητέρας του, δεν θέλει να τον αποχωριστεί, είναι το αγοράκι της και φυσικά αυτή γνωρίζει καλύτερα από όλους τις ανάγκες του, τι του αρέσει και τι όχι! Πολλές φορές θεωρεί το γιό της στήριγμα της και ακουμπάει πάνω του όλη της τη ζωή.
Καμία γυναίκα δεν μπορεί να τον φροντίσει όπως αυτή. Καμία γυναίκα δεν μπορεί να τον καταλάβει και να το κάνει πραγματικά χαρούμενο. Άσε που καμία δεν μαγειρεύει σαν αυτή το αγαπημένο του φαγητό. 

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν; Πώς όλο αυτό δεν θα επηρεάσει τη σχέση με το σύντροφό μας; 

Η μητέρα, τις περισσότερες φορές, δεν μπορεί να καταλάβει ότι το παιδί της μεγάλωσε, ότι μπορεί να επιλέξει μόνο του και έτσι παρεμβαίνει στη ζωή του παιδιού της, με αποτέλεσμα να δημιουργεί εντάσεις στο ζευγάρι. Σε αυτή την περίπτωση ο γιός θα πρέπει να προστατεύσει τη σχέση του, να μην επηρεάζεται από τη μητέρα του και να μην δίνει αναφορά για καθετί που συμβαίνει στη ζωή του. 

Το ζευγάρι θα πρέπει να έχει πολύ καλή επικοινωνία, να συζητάει όλα όσα συμβαίνουν και από την αρχή να εξηγήσει στους γονείς ότι έχει επιλέξει συγκεκριμένο τρόπο ζωής και αυτόν έχουν σκοπό να ακολουθήσουν. Αυτό φυσικά οι γονείς δεν θα το δεχτούν εύκολα, όμως εμείς πρέπει να φανούμε σταθεροί σε αυτό που λέμε. 


Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να θέσουμε από την αρχή τα όριά. Ας μην ξεχνάμε ότι οι γονείς είναι μιας άλλης εποχής και πολλές φορές δεν μπορούν να καταλάβουν πως θέλουμε να ζήσουμε σαν ζευγάρι ή πως θέλουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. 

Κάποιες μητέρες θα προσπαθήσουν με οποίο τρόπο μπορούν να ελέγξουν τη ζωή του γιού τους. Εμείς όταν έχουμε τέτοια πεθερά δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τα όρια μας και να μην παίξουμε το "παιχνίδι ιδιοκτησίας" που θα φέρει διαμάχες, όχι μόνο μεταξύ νύφης-πεθεράς αλλά και στο ίδιο το ζευγάρι.

Αυτή η σχέση θα λειτουργήσει σωστά όταν ο καθένας καταλάβει τη θέση του και τα όριά του. Ο γιός σε αυτή την περίπτωση πρέπει να βοηθήσει τις γυναίκες της ζωής του να καταλάβουν πόσο σημαντικές είναι και οι δύο, αλλά και πόσο διαφορετικός είναι ο ρόλος τους. Με αυτόν τον τρόπο η σχέση νύφης-πεθεράς θα αλλάξει σιγά - σιγά προς το καλύτερο και το ζευγάρι θα βρεί την ηρεμία του.

 

photohuffingtonpost.com