Το πιο απλό και ταυτόχρονα λαμπερό μακιγιάζ είναι το σωστό eyeliner! Και λέω το "σωστό", γιατί το λάθος όλες ξέρουμε να το κάνουμε. Και το κάνουμε. Και δεν είναι καθόλου λαμπερό. Ίσα - ίσα! Οπότε πολλές φορές είναι σοφότερο να μείνεις χωρίς μακιγιάζ, παρά να κάνεις το λάθος μακιγιάζ!

 

Μην σκάς όμως. Σωθήκαμε!

Φώναξα την απόλυτη make up artist, για μένα την καλύτερη στην Ελλάδα, Ρούλα Σταματοπούλου, να μας μάθει τα κόλπα της και φέτος τα Χριστούγεννα να τα ζήσουμε υπέρλαμπρες! 

Μου αποκάλυψε λοιπόν, ότι όντως υπάρχουν κάποια τρικ που κάνουν το eyeliner παιχνιδάκι. Και φυσικά μου λέει τον τρόπο για να αποφύγουμε το κλασικό τσιγκελάκι στην άκρη του ματιού!


Βήμα 1
Περνάς πάνω στο καπάκι μια ελαφριά βάση. (Make up & πούδρα)

 *


Βήμα 2
Από την μέση του βλεφάρου τραβάς την αρχική γραμμή του eyeliner 

 *


Βήμα 3
Μετά κάνεις το τρικ που σου έλεγα για να γλιτώσεις το κλασικό "τσιγκελάκι".
Στην εξωτερική άκρη του ματιού σχηματίζεις μια γωνία, μυτούλα, τριγωνάκι, όπως θες μπορείς να το πεις, αλλά μόνο αυτός είναι ο τρόπος για να το κάνεις!

*


Και στην συνέχεια γεμίζεις την γραμμή, από την αρχή του ματιού μέχρι και το τριγωνάκι με ανοδική πορεία.

*


Αν θέλεις να γίνει ακόμα πιο υπερπαραγωγή, προσθέτεις μια "ζεστή" καφέ σκιά πιο έντονα στην εξωτερική γωνία και σιγά σιγά την σβύνεις με κυκλικές κινήσεις προς τα μέσα...


... στο καπάκι μια καφέ πιο ανοιχτόχρωμη σκιά...

*


...και στην γωνία μια ακόμα πιο σκούρη σκιά από την πρώτη -ακόμα και μαύρη άμα θέλεις- για ακόμα πιο έντονο αποτέλεσμα.

*


Για το τέλος βάζεις εκατό κιλά μάσκαρα. Πολύ μάσκαρα. Δηλαδή βάζεις, μετά βάζεις βάση, μετά ξαναβάζεις μάσκαρα, μετά κραγιόν, μετά πάλι μάσκαρα και πάει λέγοντας. Για το απόλυτο λουκ και την τέλεια υπερβολή μπορείς να βάλεις ψέυτικες βλεφαρίδες ή τουφάκια. Άλλωστε Χριστούγεννα είναι! Αν δεν κάνουμε τώρα υπερβολές πότε θα κάνουμε;

*

Για το πρωί ή το απόγευμα καλύτερα να προτιμήσεις ένα κραγιόν σε γήινες αποχρώσεις, ενώ το βράδυ μπορείς να βάλεις ένα κόκκινο της φωτιάς και να βάλεις φωτιά!

Merry glamorous Christmas girl!
xxx